NL – Over Seajunkies

Tiderace Westkapelle

SeaJunkies is er voor zeekajakkers die van ruigere omstandigheden houden en voor zeekajakkers die zich in een snel tempo willen ontwikkelen. Oefenen speelt daarbij een belangrijke rol en daarom vind je SeaJunkies met grote regelmaat in de branding. Het ‘thuis strand’ van SeaJunkies is de Tweede Maasvlakte. Zeker in Nederland is er geen betere plek om je te ontwikkelen dan de branding en door de positie van de Tweede Maasvlakte ontstaan hier unieke situaties. Dat oefenen doen we in ruige omstandigheden (1.5m+), maar ook in minder zware omstandigheden (1m+) voor degene die hun vaardigheden willen verbeteren.

Voor de duidelijkheid: SeaJunkies is geen vereniging of stichting, je betaald dus niets, maar vaart ook ten alle tijden voor eigen verantwoording. Er is echter wel een financiële tegenprestatie die wij van deelnemers verwachten. Dat is een donateurschap bij zowel de KNRM als de Reddingsbrigade. Dit zijn twee aparte organisaties en beide maken het mogelijk veilig op zee te recreëren.
Wij vragen niet om certificaten, maar voordat je mee kunt onder ruigere omstandigheden willen we je eerst
zien varen in golven van rond de meter. Andere optie is dat je een referentie hebt van iemand die al eens mee is geweest.

Ritmische gymnastiek met de kajak

Terug naar het leuke deel. Het branding en downwind varen wordt doorgaans op het laatste moment bepaald. In Nederland zijn we nu eenmaal afhankelijk van de wind en vaak klopt de voorspelling pas de dag van te voren. Een oproep doen wij altijd via Facebook.

Vanaf eind 2017 gaan we ook tochten aankondigen. Dat is fijn voor diegene die in het weekend rekening met werk en/of gezin moeten houden. Voor deze tochten gelden de volgende regels, maar indien je jezelf hebt aangemeld zullen we altijd een WhatsApp sturen:

  • Tocht tot 25KM gaat niet door bij BFT6 (wordt doorgaans branding varen)
  • Tocht tot 50KM gaat niet door bij BFT5 (ingekorte tocht of branding varen)
  • Een Goede branding gaat altijd voor een tocht!
  • Mensen zonder degelijke outfit nemen wij niet mee!

Voorlopige planning:

zo 3 december 2017 – 8u – Maasvlakte <> Lichteiland Goeree (+/- 45KM)